Slotevent

Smaakambassadeur Ellen Vauterin

Op woensdag 15 mei 2013 vond het slotsymposium Smaakklassen plaats in het Groot Vleeshuis, promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten in Gent.

De resultaten van het project Smaakklassen werden voorgesteld, aangevuld met getuigenissen van gastsprekers. 

 

Na de verwelkoming door Jozef Dauwe, gedeputeerde en voorzitter EROV, lichtte  Paulien van 't Westeinde van het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid het belang van Smaakklassen voor Zeeuwse leerlingen toe. 

Dat innovatie in de voedingssector cruciaal is, getuigde Pascal Pauwelyn, commercieel verantwoordelijke vzw Sowepo.

De resultaten van de effectmeting Smaakklassen werden voorgesteld door professor Xavier Gellynck, Vakgroep Landbouweconomie van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, UGent.

 Eerste gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen, Alexander Vercamer, deelde de slotbeschouwingen van het project Smaakklassen met het publiek. 

Provincieraadslid en raadgever van Vlaams minister Joke Schauvliege, Phaedra Van Keymolen, gaf uitleg over het economische en cultureel belang van ons culinair erfgoed en Vlaamse streekproducten.

Het slotsymposium werd afgesloten met een kookdemo door Smaakambassadeur Ellen Vauterin en een netwerkdrink met fijne streekgerechtjes.

De foto's van het slotevent vindt u hier.

Partners van de smaakklassen: EROV, Katho, IVN, Reo veiling, Universiteit Gent, Europese Unie en Interreg