Geslaagd seminarie "Streekproducten duurzaam introduceren in de grootkeuken"

Koken met streek- en hoeveproducten draagt bij tot gezonde en lekkere maaltijden. Op woensdag 20 maart 2013 vond het seminarie "Streekproducten duurzaam introduceren in de grootkeuken" plaats in de aula Oehoe op de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de UGent.

In samenwerking met de Vereniging Grootkeukenkoks Oost-Vlaanderen werden alle partijen die kunnen bijdragen aan een duurzaam, gezond, lekker en lokaal voedselbeleid uitgenodigd voor dit seminarie.

Na de verwelkoming door Carolien Ongena (EROV), coördinator project Smaakklassen gaf Patrick Blockmans, senior consultant bij Qurrent Consulting BVBA, uitleg bij de aankoopprocedure in grootkeukens.
Prof. dr. ir. Koen Dewettinck van de Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, UGent) gaf een uiteenzetting over het belang van de nutrutionele samenstelling van voedsel. ‘Voedingsmarketing en ketenmanagement’ werd toegelicht door prof. dr. Xavier Gellynck, Vakgroep Landbouweconomie (Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, UGent). Leen Van de Voorde, technisch adviseur coördinator Mariagaard in Wetteren, bracht een praktijkgetuigenis over koken met streekproducten in de grootkeuken.
De avond werd afgesloten met een netwerking en proeverij van  gerechten met streekproducten. Met dank aan de grootkeukenkoks van Oost-Vlaanderen!

De foto's van het seminarie vindt u hier.

De recepten met streekproducten vindt u hier.
 

Partners van de smaakklassen: EROV, Katho, IVN, Reo veiling, Universiteit Gent, Europese Unie en Interreg